Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 75 vendég böngészi
A Bácsalmási Szatyor! PDF Nyomtatás E-mail
2015. május 19. kedd, 10:42

A  Szatyor egy alternatív vásárlási lehetőség azoknak, akiknek igénye, hogy közvetlenül a termelőktől minőségi élelmiszerhez jussanak hozzá. Jobb minőséget, alacsonyabb áron, talán vegyszer mentesebben, helyi, ismert őstermelőtől.

A Szatyor egy közös összefogás, helyi kezdeményezés, amelynek legfőbb célja, hogy a termelők és fogyasztók között kapcsolatot teremtsen. Közösségi alapon működünk / helyi őstermelők, helyi emberek, vásárlók/ együttes erővel  tartjuk fenn a rendszert. A megtermelt termék nem utazik több száz kilométert, hanem minimalizáljuk a szállítást. Bácsalmás vonzás körzetében / +30km / vásárolhatnak a termelőktől. Bácsalmáson / bel és külterület egyaránt /, és a bácsalmási kistérségben élőkhöz, a leendő vásárlókhoz ingyenesen kiszállítjuk a megrendelt árukat az értékesítési pontokra. Aki távolabbról rendel, annak sajnos postaköltséget kell fizetnie. Bácsalmáson lehetőség lesz kiszállításra, a megadott címre, ennek is díja van 200 forint/ alkalom, de 2015 június 30-ig díjmentes. Romlandó árut nem postázunk, pl.:tejtermékek, húskészítmények stb.

Fontos számunkra a termelők és termékeik támogatása. A közvetlen kereskedelem lehetővé teszi, hogy a gazdáknak méltányos árat tudjunk ajánlani, és mi is megfizethető áron jussunk kiváló minőségű táplálékhoz.

Bárki szatyortag lesz, aki rendel, nincs tagdíj, nincs belépési díj, nem kell regisztrálni. Ingyenes  a rendszer a vásárló részére, aki csak rendel, és otthonába szállítjuk a kért finomságokat, és az értékesítési pontokra.. Az őstermelők, vállalkozók jutalékot fizetnek majd az eladott áru mennyisége után.

A Bácsalmási Portéka Szatyorközössége 2014 december 04-én indult a Polgármesteri Hivatal épületében, ahol a tankerület, a bácsalmási járás, és a polgármesteri hivatal kap helyett. Ezután fokozatosan vontuk be az értékesítési pontonként az intézményeket. Jelenleg 15 értékesítési pont van, a következők: Polgármesteri Hivatal, Kulturális Központ, Alapszolgáltatási Központ, Hunyadi János Gimnázium, Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Rákóczi Úti Általános Iskola, Munkaügyi Kirendeltség, Földhivatal, a Központi, a Petőfi utcai, a Délszláv, és az Újvárosi Óvodák, a Határrendészeti Kirendeltség, Vörösmarty Mihály Könyvtár,és az Okmányiroda. Ezen kívül a BÖKKNKft. központja, ahol a munka nagy része történik.

Az elindulás a Zöldség-Gyümölcs feldolgozó, az Egészséges Mintabolt, és öt helyi termelő / Mayer Antal, húskészítmények, Kiss Zoltán sajtok, Nagyfejeő József, tej, Lakatos Gábor, méz, és az Agráripari Zrt, tojás/ bevonásával történt. Itt is folyamatos volt a bővítés, Vida Ernő, bor, Szente Tibor fűszerpaprika, Rabitoszky Alice kézműves tojások, Vidra Róbert húskészítmények, Mogyorósi Imréné túró, sajt, Vinkó Zoltán kecsketej, a jelenlegi tagok.

 

Hogyan működik a Szatyor-rendszer?

Személyesen a Bezdán u. 10. szám alatt a „Városgazda” központjában vagy az Egészséges Mintaboltban elhelyezett árjegyzék alapján, vagy telefonon 79/541530 –as számon összegyűjtjük az egyéni rendeléseket, de emailben, is Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen várjuk, és aki kéri/feliratkozik annak el is küldjük a heti érvényes árlistát , amelyeket utána továbbítunk a termelőknek. Ők ezt leszállítják az átvételi napon a központba vagy mi elmegyünk érte, és elhozzuk a megrendelt termékeket, ahol ugyanezen a napon az átvételért felelősök szorgos csapata szétosztja a rendeléseket névre szólóan.

A rendelés menete:

Az aktuális terméklistát hétfőn egyeztetik le a termelőkkel, és a szerdai nap folyamán elküldik emailben, és ahová szükséges oda kiviszik papír alapon az érvényes Bácsalmási Portéka árjegyzéket /  az óvodákban nincs internet /

Szerdától - kedd délig emailben leadott rendelések, és a kedd délelőtt papír alapon összegyűjtött rendelések sokasága, kedd délután kerülnek feldolgozásra

Egy kiszállítási nap van a héten, a csütörtök. Reggel 7 és 10 között kerülnek be a termelőktől a megrendelt áruk. Utána bekerülnek a központba ahol az osztályozás, szortírozás folyik, és ahol minden megrendelőnek külön szatyor készül.  Kiszállítás 11 00-tól 15 00-ig.  A kiszállítás, és a szatyrok készítése párhuzamosan folyik egymás mellett, és amelyik értékesítési pont rendelése, szatyrai elkészültek az kiszállításra is kerül. A kiszállítások után a pénz elszámolása folyik, a pénteki nap folyamán pedig a termelőkhöz való eljuttatása a pénznek.

A termelők kedd délután, összesítés után kapják meg a kért termékekről a listát, a szerdai nap tudják összekészíteni, és csütörtök reggel kerül a központba.

A rendelések kifizetése a kiszállítás után, a megrendelt termék átvételekor a megadott rendelési címen vagy az értékesítési pontokon készpénzben történik. A pontos árat kérjük kikészíteni az elkészült nyugta/ számla alapján.

A nem megfelelő minőségű árut, kicseréljük vagy visszaadjuk az árát. A visszajelzéseket várjuk a minőséggel kapcsolatban, és szívesen fogadunk bármilyen javaslatot a rendszer jobbá tételéhez.

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval