Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 85 vendég böngészi
Előadás a téli tüzelés veszélyeiről a tűzoltóságon PDF Nyomtatás E-mail
2015. december 03. csütörtök, 11:16

A Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság tájékoztató előadás-sorozatot szervez a lakosság és a gyermekek tűzvédelmi felvilágosítása érdekében. A gyermekek tűzvédelmi nevelését már óvodáskorban el kell kezdeni. Ehhez színes és érdekfeszítő módon nyújt segítséget „Pompi, a tűzoltó manó” oktató mesekönyv. A tűzoltók a könyv segítségével könnyebben tudják felkelteni ennek a korosztálynak a figyelmét a tűzvédelemre. Így tűzvédelmi és egészségvédelmi szempontból tudatosabb felnőtt válik majd belőlük.

Idén októberben együttműködési megállapodást írt alá a Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság és a Bácsalmási Mentő Alapítvány, ennek keretén belül a tűzoltók a mentők együttműködésével tartanak előadásokat az év minden időszakában, aktuális témában.

Ennek a sorozatnak az első lépése volt november 26-án a Tűzoltóság épületében megtartott „A szén-monoxid és a téli tüzelés veszélyei” című előadás. Buduczki Mihály BÖTP elnök köszöntője után Dózsai Róbert szolgálati parancsnok általános tudnivalókat ismertetett a különféle tüzelőanyagok sajátosságairól és a fűtőberendezésekről. Felhívta a figyelmet a körültekintő begyújtásra és a hamu, illetve salak elhelyezésére. Elmondta a szén-monoxid keletkezésének okait, és javasolta a megfelelő szén-monoxid érzékelő készülék használatát, melynek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság weboldalán utána lehet nézni.

A tűzvédelmi tájékoztatást Sinka József OMSZ mentőápoló előadása követte. Vetítésében ismertette a mérgezés tüneteit, fokozatait, és hogy mi a teendő, ha felismerjük (vagy csak gyanítjuk) a szén-monoxid mérgezést.

Az előadás-sorozat következő része januárban várható téli közlekedés témakörben.

Schafferné Baumhakl Tímea


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval