Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 82 vendég böngészi
Meglátogatta az óvodákat Pompi, a tűzoltó manó PDF Nyomtatás E-mail
2016. március 04. péntek, 10:36

A Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság széles körű tájékoztató és ismeretterjesztő tevékenységbe kezdett. 2015 novemberében egy előadás-sorozatot indított a lakosság tűzvédelmi, katasztrófavédelmi, és egészségvédelmi felvilágosítása érdekében. Eddig a téli tüzelés és a téli közlekedés témakörben hallhattunk előadásokat, márciusban pedig a szabadban, illetve a zárt kertekben történő égetés szabályairól esik majd szó.

A legkisebbek tűzvédelmi nevelésére is nagy hangsúlyt fektetnek: idén tavasszal meglátogattak több óvodát Bácsalmáson és a kistérségben. A gyerekek figyelmének felkeltésére a leghatékonyabb módszer a mese. Ehhez érdekfeszítő módon nyújt segítséget „Pompi, a tűzoltó manó” oktató mesekönyv és maga a kis plüssmanó. Nagy Noémi, Mátételke polgármestere anyagi támogatásával valósult meg a könyv megvásárlása.

Laczi Imre Csaba és Dózsai Róbert tűzoltók segítségével látogatott el az óvodákba Pompi, a tűzoltó manó, aki a meséken keresztül hasznos tanácsokkal látta el a gyerekeket: hogyan kerülhetők el a tűzesetek, és mi a teendő baj esetén, legyen az a főzés közben meggyulladt étel, tűz, villámlás, vagy baleset. A gyerekek megismerkedtek a tűzoltók munkájával, felpróbálhatták a sisakjukat és megnézhették a tűzoltók rádióját. Így tűzvédelmi és egészségvédelmi szempontból tudatosabb felnőtt válik majd belőlük.

Schafferné Baumhakl Tímea


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval