Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 96 vendég böngészi
Mindenkit vár a bácsalmási tanuszoda! PDF Nyomtatás E-mail
2017. február 06. hétfő, 14:03

A bácsalmási tanuszoda 2007 augusztusában kezdte meg működését, az idei évtől kezdve a tulajdonosa és az üzemeltetője Bácsalmás Város Önkormányzata. Az uszoda vízmélysége változtatható, 85 vagy 135 cm mély. A víz hőfoka állandó, 29 °C. Hétköznapokon, keddtől péntekig 8.00 és 13.30 között általános iskolai tanulók testnevelési óra keretében látogatják szervezetten az uszodát szakképzett tanárok kíséretében. Délután 16.00 órától 19.00 óráig várják a felnőtt vendégeket. Szombaton és vasárnap az uszoda 15.00 és 19.00 óra között látogatható, a hétfő szünnap. A bácsalmási PVSE úszó szakosztályának oktatói is itt edzik a kimagasló tehetségű gyerekeket, valamint a tanév vége után minden évben három hétig a nagycsoportos óvodások járnak az uszodába, nekik a vízhez szoktatás, a vízbiztonság kialakítása és úszásoktatás zajlik.

A tanuszoda tiszta, kulturált öltözőkkel, környezettel rendelkezik. Kúthy György, az uszoda csoportvezetője elmondta, hogy a medencét a házirendben foglaltak szerint lehet igénybe venni (úszósapka kötelező, papucs ajánlott). A modern kivitelezésnek köszönhetően automata a vegyszer-analizálás és a hőmérséklet beállítása. A vízhez használt vegyszereket szakhatóság határozza meg, jó minőségűek és hatékonyak.

4 fő dolgozik az uszodában, 3 fő uszodamester és vízforgató-gépész, és egy takarító. Az uszodamesteri végzettségből adódóan az úszómesteri felügyelet folyamatosan biztosítva van.

Az úszás az egyik legegészségesebb sport, éljenek az uszoda által kínált lehetőségekkel, szeretettel várják a már meglévő és jövendőbeli vendégeiket a Bácsalmás, Szent János utca 5. szám alatt. Az uszoda honlapja Bácsalmás honlapján, a www.bacsalmas.hu oldalon az intézmények között található.

Schafferné Baumhakl Tímea


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval