Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 82 vendég böngészi
Ifjúsági Önkormányzat létrehozása PDF Nyomtatás E-mail
2017. március 01. szerda, 10:53

Lányok, Fiúk Figyelem!

Bácsalmáson ilyen még nem volt!

Németh Balázs polgármester úr kezdeményezésre Bácsalmás Város Önkormányzata a 2017. február 28-i képviselő-testületi ülésén a bácsalmási ifjúság képviseletére ifjúsági önkormányzat létrehozásáról döntött!

Az ifjúsági önkormányzat létrehozásának alapgondolata az volt, hogy legyen Bácsalmáson egy olyan ifjúsági szervezet, amely összefogja településünk fiataljait, teret ad elképzeléseiknek, és támogat olyan, a fiatalok által kezdeményezett terveket, programokat, melyek keretén belül a fiatalok önmaguk szervezhetik meg programjaikat, megmutathatják, próbára tehetik és fejleszthetik azokat a képességeiket, melyeket majd felnőttként a mindennapi életben alkalmazniuk kell.

Önkormányzatunk e kezdeményezés élére állt és megteremtette az Ifjúsági Önkormányzat létrehozásának feltételeit.

Az alábbiakban néhány fontos tudnivalóról tájékoztatjuk az érdekelteket:

Megalakulás: Az Ifjúsági Önkormányzat demokratikus választással jön létre, a mandátuma 4 évre szól.

Kik a tagjai? Az Ifjúsági Önkormányzat tagja lehet minden 13. életévét betöltött helyben lakó magyar állampolgár maximum 29. életévének betöltéséig. Az Ifjúsági Önkormányzat 8 fős képviselő-testületből - ebből 4 fő 13. életévét betöltött maximum a 18. életévének betöltéséig, 2 fő 19. életévének betöltésétől maximum 24. életévének betöltéséig, és 2 fő 25. életévének betöltésétől maximum 29. életévének betöltéséig választható - és 1 fő polgármesterből áll.

A választási iroda feladatait az önkormányzat hivatala látja el.

A választási bizottság 3 fős, a szavazatszámláló bizottság - ami majd 2 helyen működik- 5 főből áll.

A bizottsági tagok képviselő- és polgármester-jelöltek nem lehetnek.

A választási iroda összeállította a névjegyzéket és az ajánlócédulákat - vízjellel ellátva - ( külön ajánlócédula a képviselőjelöltnek, külön ajánlócédula a polgármesternek). 2017. március 10-ig borítékolja és postázza azokat a választók részére.

A jelöltek az ajánlócédulákat 2017. március 24. 12,00 óráig gyűjthetik, majd eddig az időpontig a választási irodában le is kell adniuk - Gróf Teleki J. u. 4-8.- ahol ellenőrzik az ajánlásokat. 2017. március 27-ig a választási bizottság a választásra vonatkozó szabályok alapján meghatározza azokat a jelölteket, akik majd rákerülnek a szavazólapra. Ügyelni kell arra, hogy az ajánlócédulák minden elemet a jelölő aláírásával együtt pontosan tartalmazzanak.

Képviselőjelölt lehet az, aki a választópolgárok ajánlásának legalább 1%-át – 13 darabot, polgármester jelölt lehet az, aki a választópolgárok ajánlásának legalább 3%-át – 39 darabot megszerezte.

A szavazatok leadására 8,00 órától 16,00 óráig kerülhet sor:

- 1. sz. szavazókör - Bácsalmás Város Önkormányzatának földszinti Tanácsterme

- 2. számú szavazókör - Bácsalmási Kulturális Központ

Szavazatot leadni csak érvényes személyigazolvánnyal és lakcímkártyával lehet!

Képviselők azok a jelöltek lesznek, akik a megválasztható képviselők száma szerint a legtöbb szavazatot kapták. Polgármester az a jelölt lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta.


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval