Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Bölcsőde épül Bácsalmáson PDF Nyomtatás E-mail
2017. március 03. péntek, 11:23

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 94. §-a alapján a települési önkormányzatok az idei évtől kötelesek a gyermekek bölcsődei ellátásáról gondoskodni, ha az adott településen legalább öt gyermek tekintetében igény jelentkezik erre, vagy a település 3 év alatti lakosainak száma meghaladja a 40 főt.

Bácsalmáson a 3 év alatti gyermekek száma meghaladja a 40 főt, így a Kistérségi Többcélú Társulás döntött a Kunbajai út 1. szám alatti óvoda épület bölcsődévé történő átalakítására. Az átalakításra költséghatékonyság és a bölcsődei szabványok szempontjából ugyanis a Kunbajai úti óvoda felel meg legjobban. Az átalakítás célja, hogy helyben, a településen biztosítható legyen 2x12 fő kisgyermek bölcsődei ellátása. Sajnos évről évre csökken a született gyermekek száma, így az óvodai létszám is lecsökkent. Következésképp a jelenleg üzemelő négy óvoda épületének hosszú távú fenntartása nem indokolt.

A munkálatokhoz az Önkormányzat pályázatot is nyújtott be, valamint saját forrást is felhasznál. Legkorábban 2017. szeptemberében indulhat be a bölcsőde, amennyiben az átalakítási munkálatok befejeződnek.

Schafferné Baumhakl Tímea

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval