Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 410 vendég böngészi
Térségi népzenei nyugdíjas találkozó PDF Nyomtatás E-mail
2017. május 26. péntek, 07:07

2017. május 20-án került megrendezésre a Térségi népzenei nyugdíjas találkozó a Bácsalmási Kulturális Központban. A találkozó azért volt különleges, mert a szervező Őszikék nyugdíjas klub és dalkör ennek a rendezvénynek a keretében ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját.

Tóth Árpád alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt, és Bácsalmás Város Önkormányzata nevében egy tortát ajándékozott a klubnak a jeles évforduló alkalmából. Fábján Mihályné klubvezető amellett, hogy köszöntötte a jelenlévőket, megemlékezett a klub elmúlt 30 évéről. Egy olyan, 60 tagot számláló aktív klub életéről, akik kirándulásokra, színházba járnak, minden jeles napot megünnepelnek, minden városi rendezvényen részt vesznek, önkéntes munkával segítenek. Példaként kell, hogy álljanak a fiatalabb generáció előtt.

Külön köszönetet mondott a korábbi klubvezetőknek, Harczi Józsefnének és Kúthy Jánosnénak. Majd virággal köszöntötte azokat a klubtagokat, Bábity Simonnét, Gál Lajosnét, Szeigl Andrásnét és Veprik Istvánnét, akik már több, mint 20 éve tagjai a klubnak. A 30 éves jubileum alkalmából először egyik klubtagjuk unokája, Kispál Bence lépett fel. Az Őszikék klub egy zenés műsorral készült, Wittner Antalné egy saját, külön erre az alkalomra írt versét szavalta el, valamint Ágoston Piroska és Veprik Istvánné énekeltek.

A találkozón az Őszikék nyugdíjas klub és dalkör mellett fellépett a csikériai Őszi Alkony Nyugdíjas Klub énekkara, a jánoshalmi Új Pávakör, a katymári „Dalárda”, a Nyugdíjasok Egészségmegőrző Kunbajai Egyesülete, madarasi Búzavirág Nyugdíjas Klub Egyesület, a rémi Gyöngyvirág Népdalkör, és a tompai Rozmaring Népdalkör. A fellépések után Tóth Árpád emléklapokat adott át a szereplő csoportoknak, és megköszönte a fellépéseket.

A kulturális műsort vacsora követte, majd jó hangulatú bál zárta.

Schafferné Baumhakl Tímea


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval