Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 53 vendég böngészi
„Hiszem, ha látom” Bácsalmáson a Népek-Ízek Forgatagán PDF Nyomtatás E-mail
2017. augusztus 01. kedd, 07:49

 Interjú Sinka Józseffel, a mentéstechnikai bemutató rendezőjével


Mikor és hogyan fogant meg az az ötlet, hogy mentéstechnikai bemutatót szervezzen?

2013-ban merült fel az ötlet először. Bácsalmás szülötte vagyok, azonban 15 évig vidéken éltem. Távollétem alatt sok minden megváltozott a térségben. Az egészségügyi prevencionalitás abszolút hiányt képezett a térség lakossága körében. Ezt az űrt betöltendő merült fel az ötlet: egy megelőzés célú bemutató létrehozása. Az e fajta bemutatók nem csak Bácsalmásról, de a környező térségből is hiányoztak, egészen 2014-ig. Azóta minden évben megrendezzük a „Hiszem, ha látom” bemutatót.

Ebben az évben hányadik alkalommal kerül megrendezésre?

A 2017-es a negyedik év, hogy szervezem ezt a bemutatót, azonban ez a bemutató, ami augusztus 12-én, Bácsalmáson a Népek-Ízek Forgatagán lesz, összességében már a nyolcadik. Büszkén mondhatom, hogy immár nemzetközivé nőtte ki magát, mert a fesztivál előtt egy héttel Bezdánban (Szerbia) a XIII. Hármas Találkozó keretein belül szintén megrendezésre kerül a „Hiszem, ha látom”.

Mi a bemutató célja, koncepciója?

Minden évadot egy tematika köré csoportosítva, egy-egy szervezet működését előtérbe helyezve és bemutatva rendezzük meg a bemutatót. A mentők, tűzoltók és rendőrök munkáján túlmenően elsődleges cél a prevenció. Fő cél a balesetek, bűncselekmények megelőzése, az ezekből a helyzetekből eredő, akár végzetes kimenetelű események közvetlen bemutatása. Cél továbbá a figyelmet felhívni az alkohol-, a drogfogyasztás veszélyeire, bűncselekmények következményeire, mindezek megelőzését hangsúlyozva. Mind e mellett a lakosságot szeretnénk megismertetni a szervek munkájával és jelenlétük fontosságával.

Kik vesznek részt a bemutatón?

A Bácsalmási Rendőrőrs, a Határrendészeti Kirendeltség, a Tűzoltóság, az Országos Mentőszolgálat Bácsalmási Mentőállomása, a Bajai Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya, és a Honvédség munkatársai, valamint Dr. Kőhidi Csaba, az Országos Mentőszolgálat szakorvosa, háziorvos.

Mekkora az érdeklődés a bemutató iránt?

Hatalmas. Tavaly több mint 500 érdeklődő nézte meg a bemutatót. Folyamatos az érdeklődés a rendezvény iránt, sőt egyre növekvő. Ezt a Facebook oldal látogatottsága, a személyes vagy telefonos megkeresés, és a bezdáni felkérés is mutatja. Sőt, médiaérdeklődés is van, riport készült már a Gong Rádióval és a Bajai Rádióval is.

Hol lehet utánanézni ennek a rendezvénynek?

Van külön „Hiszem, ha látom „Facebook oldal, és a www.bacsmentok.eu oldalon.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, akár Bezdánban, augusztus 5-én, akár Bácsalmáson augusztus 12-én!

Köszönöm szépen a beszélgetést, további jó munkát és sok sikert kívánok!

Schafferné Baumhakl Tímea


A "Hiszem, ha látom" 4. évadjának előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=-6eVLcEB4MQ 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval