Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 381 vendég böngészi
Felhívás ebösszeírásra PDF Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 07. csütörtök, 07:04

FELHÍVÁS

BÁCSALMÁS VÁROS KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN TÖRTÉNŐ EBÖSSZEÍRÁSRA

 

Tisztelt Ebtartók!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat  –  ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

 

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

 

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

 

Az ebösszeíró adatlapok leadási határideje:  2017. november 1.

 

Az adatlap beszerezhető a Bácsalmási Közös Önkormányzati Hivatal  portáján (6430 Bácsalmás, Gr. Teleki J. u. 4-8.), illetve letölthető a www.bacsalmas.hu weboldalról az „Önkormányzat” főmenü / „Ebösszeírás 2017.” almenüpontból.

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás személyesen a Polgármesteri Hivatal 219. számú irodájában kérhető.

 

A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:

 

Felhívom egyúttal a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy:

2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb ebeket transzponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani.

Az állattartó köteles a három hónapos kort elérő ebét a három hónapos kor betöltésétől számított 30 napon belül, az első oltást követően 6 hónapon belül, ezt követően évenként veszettség ellen saját költségén az állat állategészségügyi felügyeletét ellátó szolgáltató állatorvossal veszettség ellen beoltatni!

(Amennyiben a kutyájuk érvényes oltással nem rendelkezik, kérem, hogy az elmaradt oltást a bejelentőlap kitöltése előtt pótolni szíveskedjenek!)

Az 2014. évi ebösszeírásban bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat,   szaporulatot, elhullást a Bácsalmási Közös Önkormányzati Hivatal részére írásban bejelenteni.

Az ebösszeíráshoz szükséges adatszolgáltatás elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján - minimum 30.000,- Ft pénzbírság.

 

Bácsalmás, 2017. augusztus 21.

Patocskai Ibolya 

                                                                                                                  jegyző

Letölthető adatlap (.pdf)

Letölthető adatlap (.doc)

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval