Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 32 vendég böngészi
Játszótér Bácsalmáson PDF Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 12. kedd, 12:45

„Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert megöregedtünk…azért öregszünk, mert abbahagytuk” (Bernard Shaw)


 Évtizedekkel ezelőtt a Kinizsi és Szent István utca végén volt egy játszótér, azonban az Európai Uniós normáknak nem felelt meg, így elbontották.

2016-ban azok a már felnőttek, akik egykor ott játszottak, ill. szüleik, akik már nagymamák, nagypapák szerették volna, ha a játszótér újra elkészül ezen a helyen.

2016 tavaszán egy elkülönített bankszámlára érkeztek a támogatói összegek. A nyár közepéig befolyt összeget Bácsalmás Város Önkormányzata megtízszerezte, így elkészülhetett a játszótér; kombinált hinta csúszdával, libikókával és rugós hintával, valamint emellett kikerültek padok és szemetesek is.

Sajnos az ősz gyorsan beköszöntött, így az elmúlt évben a gyerekek csak rövid ideig élvezhették a játékot. 2017 tavaszán, ahogy jött a jó idő, gyorsan belakták, és az árnyékot adó fák alatt, nyugodt, biztonságos környezetben játszhattak.

Ezt látva a város lakossága újra jelezte támogató szándékát, ennek köszönhetően május végéig újra érkeztek összegek a játszótér bővítésére az elkülönített bankszámlára. Ezen összeget Bácsalmás Város Önkormányzata megduplázta, így újabb dupla hintával és egy rugós játékkal bővült a játszótér játékparkja.

A gyerekek nagy-nagy örömére nyáron már ezeket a hintákat is birtokba vehették, és reméljük, hogy továbbra is gyermekhangoktól lesz hangos a környék.

Szeretnénk megköszönni a támogatóinknak a segítséget (voltak olyan családok akik mindkét évben segítettek).

Támogatóink: Németh Balázs, Dózsai Mihályné, Kovács Norbert, Nemes Sándor, Bédics Andrea, Dózsai Róbert és családja,  Sárközi Ottó, Tanács Attila, Farkas Tímea, Farkas József és családja, Bédics Lőrincné, Katona Jánosné, Turcsik Józsefné, Manhalter Norbert Zsolt, Danis Ildikó, Bédity Tamás, Tóth Andrásné, Bűnös László és családja, Petrekanicsné Kispál Tünde, Tanács Attila, Schmidt Zoltán, Ledenyák Imréné, Kovácsné Kállay Teréz, Manhalter Jánosné, Mészáros Irén, Mácskovics Ivett, Bende Tímea, Prikidánovics Dóra, Gertner Ferenc, Gertner Ferencné, Kovács Józsefné, Horváth Blanka, Vass Tamás, György Renáta, Páncsics Zoltán, Szent László Határrendészeti Közhasznú Egyesület, Gyuris János és családja, Juhász Jenő, Agócs Tímea, Vizin Márton és családja, Rittgaszer István és családja, Bánk Zsoltné, Horváth és Horváthné Bt. és nem utolsó sorban Bácsalmás Város Önkormányzata illetve Bácsalmási Közszolgálati Közhasznú Kht.

Látva a játszótér sikerét, 2018 tavaszán ismét szeretnénk bővíteni, hinták közé, a fák alá egy mezítlábas ösvény megépítését tervezzük.

Mindezt a Bácska Takarékszövetkezetnél vezetett 51000015-10010237-es számlaszámra 2018. március végéig beérkezett összegből szeretnénk megvalósítani.

Támogatásukat azonban nemcsak pénzzel tehetik meg, hanem például nyersanyagok felajánlásával is. A mezítlábas ösvény ugyanis különböző természetes anyagokból áll össze; homok, fenyőtoboz, kukoricacsutka, kavics, kő, parafa, fenyőmulcs, tégla, fatuskó, szalma, morzsolt kukorica stb., amelyek felajánlása is hatalmas segítség lehet.

Az anyag felajánlásokat a Városháza portájára várjuk!

A bácsalmási gyermekek nevében köszönjük!

György Renáta


 

 

 

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval