Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 40 vendég böngészi
Tanévkezdés a Hunyadiban PDF Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 18. hétfő, 12:29

Sikeres beiskolázást követően a 2017/18-as tanév jelentős változásokkal indul a Bácsalmási Hunyadi János Gimnáziumban. A mai kor elvárásának megfelelően felmenőrendszerben az első idegen nyelvet heti 5 órában oktatjuk. Ez választás szerint német, vagy angol nyelven történik. Ezzel kívánjuk elősegíteni tanulóink továbbtanulását, amihez elengedhetetlen a nyelvvizsga. Szakköri szinten más idegen nyelvek oktatása is tovább folyik.

Megerősítjük az informatika oktatást, de az informatika iránt érdeklődő diákoknak tudniuk kell, hogy ennek megalapozásához komoly matematikai tudás szükséges. A matematika oktatásunk eddig is eredményes volt, érettségi átlageredményeink és tanulmányi versenyeken elért sikerek ezt bizonyítják.

Jó tapasztalatokat szereztünk az előző félévben elindított tanulószoba programmal. Ezt folytatni kell, annak érdekében, hogy a felzárkóztatás eredményes legyen és minél több fiatal tegyen sikeres érettségi vizsgát, amivel a pályaválasztás átgondolttá és megalapozottá válik.

Mivel hátrányos helyzetű térségben élünk, a tehetséggondozás kiemelt feladatunk. Ehhez a tanári kar minden segítséget megad a tehetséges, de hátrányos helyzetű tanulóinknak. Az elmúlt években az eszközállományunk is folyamatosan fejlődik, ami jó szolgálatot tesz a hátrányok leküzdéséhez. Versenyeredményeink igazolják, hogy jó úton járunk.

A Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium diákszállója hosszú évek után a 2016/17-es tanévben nyitotta meg újból a kapuit a vidékről érkező diákok előtt. Bácsalmás Város Önkormányzatának és Németh Balázs polgármester úr jóvoltából nyáron ismét megújult és bővült a szálló. A szakemberek segítségével megjavították a nyílászárókat, felújították a vizesblokkokat, amelyek így minden mai elvárásnak megfelelnek. A második emeleten ismét szobák kerültek kialakításra. Ezzel a kollégium első és második emeleti része visszanyerte eredeti funkcióját.
A felújításról nem volt nehéz meggyőzni a város képviselő testületét, hiszen a bácsalmási gimnáziumban nem csökken a tanulólétszám, hanem évről évre növekszik. Ezért vált fontossá a bővítés.
Az áprilisban átadott atlétika és teniszcentrum nem csak a gimnázium tanulói részére készült, a pályázatot Bácsalmás Város Önkormányzata nyerte. Biztatjuk és várjuk az általános iskolában oktató kollégáinkat, hogy a testnevelés órákat itt tartsák és szabadidős rendezvényeiket itt valósítsák meg. A sportpálya alkalmas, hogy házi-és területi versenyeket rendezzünk közösen az általános iskolával.

Tervezzük, hogy az új tanévben is idegen nyelvi, humán, természettudományi tantárgyakból területi versenyeket szervezünk az általános iskolai tanulók és tanárok bevonásával.

A gimnázium célja, hogy a térség egyetlen középiskolájaként védett, a családi köteléket és a szülőhelyhez való kötődést segítő sikeres, az életben helytálló fiatalokat neveljen.

A település jövője szempontjából fontos, hogy a fiatalok helyben tanuljanak, és itt szerezzenek érettségi bizonyítványt, amely megalapozza a jövőjüket. A város képviselőtestülete és a gimnázium tanári kara szívvel lélekkel ezért dolgozik.

A határrendészetnél, rendőrségnél, óvodában, általános iskolában, gimnáziumban, az önkormányzatnál és intézményeinél többségében olyan szakemberek dolgoznak, akik a Hunyadiban érettségiztek és gyermekeiket, unokáikat is ide íratják jó szívvel.  
A támogatásokat köszönjük és kérjük mindazokat, akik eddig is segítették munkánkat, továbbra is támogassanak bennünket!

 

Márai András

igazgató

 

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval