Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 26 vendég böngészi
Nyári táborok a Hunyadiban PDF Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 17. vasárnap, 00:00

Hagyományteremtő céllal rendezte meg a nyári szünetben két tematikus táborát a Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium.


A sportolni szerető 7-18 év közötti fiatalokat júniusban a Tenisztábor várta, ahol szakképzett oktatók segítségével korcsoportonként és személyre szabottan folyt a munka a teniszt többségében először kipróbáló fiúk és lányok számára. A húsz helyi, vidéki és délvidéki táborozó a sport – strandröplabda, tollas – ill. kosárlabda – mellett művészeti foglalkozásokon vett részt. Az öt nap alatt ellátogattak a nagy múltú Bácsalmási Kékfestő Műhelybe is, ahol nemcsak megismerkedtek a kékfestés történetével, technikájával és folyamatával, hanem maguk is készíthettek egyedi, saját mintájú terítőket, kendőket. A roppant lelkes teniszezők számára a tanuszodai délutánok hoztak felfrissülést a nyári forróságban. Terveink szerint a jövőben a tenisz mellett az idegen nyelveket kedvelők számára is kínálunk foglalkozásokat angolból és németből.

Augusztus 23-25 között rendeztük meg ingyenes Természettudományi táborunkat azzal a szándékkal, hogy a 10-14 éves korosztály számára népszeresítsük a természettudományos tantárgyakat. A 28 bácsalmási, vidéki és délvidéki tanuló élményszerű feladatok, logikai játékok, lenyűgöző kísérletek során (pl. vulkán működésének bemutatása, ásvány előállítása kémcsőben) tapasztalhatta meg, hogy milyen érdekes lehet a matematika, fizika, kémia, biológia, informatika és a földrajz tudománya, továbbá, mennyire fontos lehet ezek ismerete a mindennapi életben is. Az érdeklődő gyerekek megismerkedtek a mikroszkóppal, a számítógép szerkezeti felépítésével, első kézből képes élménybeszámolót hallottak afrikai utazásról. A délelőtti tantermi foglalkozásokon túl úszás és tenisz, számítógépes hálózati játék, repülőgépmodell – bemutató, valamint késő esti csillagászati előadás színesítette a programot.

Mindkét tábor ideje alatt a gimnázium térítésmentesen nyújtott szállási lehetőséget a vidéki fiatalok számára a frissen felújított, barátságos közösségi térrel és újonnan bútorozott szobákkal rendelkező kollégiumi szárnyában.

A táborok idején készült számtalan fénykép is tükrözi a résztvevők jó hangulatát, a családias légkört, amiben mindannyian feltalálták magukat, barátságok szövődtek, és ami talán a legfontosabb, pozitív élményeket szereztek a tanulás során.

 

Köszönjük a bizalmat, jövőre folytatjuk!

Györgyné Takács Márta


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval