Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 366 vendég böngészi
Új szolgálati autót kapott a Központi Orvosi Ügyelet PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 16:17

Az 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet 1. számú mellékletében foglaltak értelmében a régi ügyeletes autónak lejár a sürgősségi ellátásban való részvételi engedélye. Ezért a Bácsalmás Kistérségi Többcélú Társulás az általa üzemeltetett Központi Orvosi Ügyeletre új gépkocsi vásárlását határozta el.

A projektre közel 5,3 millió forintot különített el a Társulás. A projekt megvalósítását Dózsai Zoltán a Központi Orvosi Ügyelet műszaki vezetője Sinka Józseffel közösen végezte.  Árajánlatok bekérését követően született meg a végleges döntés a beszerzés menetéről. A budapesti Suzuki Géro Kft. kedvező árajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek, (a rendőrség flottájába is értékesítettek szolgálati autókat az idei évben) így egy Suzuki Vitara 4wd öszkerékmeghajtású 5 ajtós személygépkocsi beszerzése mellett döntöttek. Az autó egy a XXI. századnak megfelelő modern ledes piros-kék fényhidat és kettő darab ledes fényvetőt kapott. A megkülönböztető jelzéseket és a hozzá tartó hangjelzést a szintén budapesti székhelyű Rózswagen Bt. biztosította melynek felszerelését a Dunakeszi székhelyű JADO AUTÓ Kft végezte. Az autó egy modern láthatósági külsőt kapott melyet Sinka József tervezett és a kiskunhalasi székhelyű Giorgio Dekor valósított meg. Az autó 2017. december 5-én érkezett meg a szolgálati helyére, Bácsalmásra.

Hivatalos átadójára 2017. december 12 –én került sor, ahol jelen voltak a Bácsalmás Kistérségi Többcélú Társulás polgármesterei közül Németh Balázs (Bácsalmás), Nagy Noémi (Mátételke) Halász István (Kunbaja) Juhász István (Madaras) Korbély László (Csikéria) Szarvas Róbert (Bácsszőlős) polgármestere. Az ügyeleten szolgálatot teljesítő orvosok közül dr. Gazdag Andrea Eszter, dr. Kőhidi Csaba, ápolók képviseletében Kocsisné Linnert Edit a gépkocsivezetőket Dózsai Róbert és a projekt vezetője Dózsai Zoltán képviselte. Az átadó ünnepséget Németh Balázs Bácsalmás város polgármestere nyitotta meg, majd ezt követően Huszák Zsolt Római Katolikus plébános megszentelte, Tóth Árpád Református lelkész megáldotta az autót. Az ünnepség végén az autót tekinthették meg a jelenlevők és kötetlen beszélgetés kezdődött.

Sikeres és kevés munkát kívánunk az új autóval! 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval